A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Coco Caprylate/Caprate

derivát přírodních látek

Další názvy:  Coco-Caprylate/Caprate, Kokosové kapryláty, Cocokaprylát

Coco caprylate/caprate se vyrábí z kokosového oleje, jedná se o přírodní derivát. Přesně směs esterů kokosového alkoholu s kyselinou kaprylovou a kyselinou kaprinovou. Je ve formě olejovité kapaliny. Přírodní kosmetika jej využívá jako přírodní náhradu za syntetické silikon. Funguje jako změkčovač a emulgátor. Má schopnost se dobře vstřebávat do lidské pokožky, stejně tak napomáhá i ostatním látkám k lepšímu vstřebání. I když jde o olejovitou kapalinu, nezanechává mastné stopy, jedná se o tzv. suchý olej. Bývá nejčastěji součástí šampónů a tekutých mýdel. Pokožku i vlasy zanechává velmi jemnými na dotek. Pleť zjemňuje a zvláčňuje. Coco caprylate/caprate je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka. Je vhodná i pro velmi citlivou a dětskou pokožku. I proto může být i součástí produktů osobní hygieny. Je biologicky odbouratelný a nezávadný.