A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Lactate

derivát přírodních látek

Další názvy: Laktát sodný, Monosodium Salt, Sodium Lactate Solution, Lacolin, Lactic Acid Sodium Salt

Sodium Lactate je sodná sůl kyseliny mléčné, specifická svou mírně slanou chutí. Ve formě bezbarvé viskózní kapaliny, rozpustné ve vodě. Vyrábí se fermentací cukrů z kukuřice nebo cukrové řepy. Přirozeně je také produkován v lidské kůži a svalové tkáni, kde má na starost dostatečnou hydrataci a elasticitu. Sodium Lactate mohou používat i osoby s alergií na mléko, mléčný protein totiž neobsahuje. V kosmetice se používá hlavně jako zvlhčovač, má výrazné hydratační účinky. Napomáhá zvýšit obsah vody v pokožce, ale i produktech samotných. Často bývá náhradou pro glycerin. Má i mírné antimikrobiální a antioxidační účinky. Zvyšuje účinek dalších konzervantů. Bývá častou součástí hydratačních krémů a krému s anti-age účinkem. Pokožce navrací elasticitu a vypíná jemné vrásky. Je vhodný i do šampónů, kondicionérů, tekutých i tuhých mýdel. Je citlivý na slunce, má mírné zesvětlující účinky. Sodium Lactate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou a alergickou pokožkou. Také je v přírodě velmi dobře odbouratelný.  Jen ve výjimečných případech může způsobit lehké podráždění u osob s extrémně citlivou pokožkou.