Lactic Acid

derivát přírodních látek

Další názvy: Kyselina mléčná, E270, kyselina 2-hydroxypropanová

Lactic acid česky Kyselina mléčná, vzniká fermentací bakterií, které se přirozeně nacházejí v ovoci, zelenině či mléce. Může být i živočišného původu, velmi často se však vyrábí syntetickou cestou. Je tak mnohem stabilnější. Kyselina mléčná se používá v potravinářství (E270) a také v kosmetice, kde se hlavně využívá pro své exfoliační schopnosti. Z pokožky odstraňuje odumřelé horní vrstvy pokožky, napomáhá tak lepšímu vstřebání ostatní složek. Na druhou stranu tím dělá pokožku citlivější.  Má anti-age vlastnosti, redukuje první vrásky, má stahující efekt. Sjednocuje barevný tón pokožky, přirozeně zesvětluje pigmentové skvrny. Upravuje pH produktu, pleti i vlasů. Také má hydratující a zvlhčující účinky.