A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Linoleate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl monolinoleate, Linoleic acid

Glyceryl Linoleate je derivát přírodních látek, který se získává z glycerinu, je to přesně monoester glycerinu a kyseliny linoleové.  V kosmetických produktech funguje jako pleťový a vlasový kondicionér. Udržuje správnou dávku hydratace. Vlasy i pleť zanechává příjemně jemné, hladké a zdravě vypadající. Také působí jako emulgátor, emulguje ostatní složky a dodává produktu příjemnou a dobře roztíratelnou strukturu. Má schopnost zlepšit pronikání ostatních látek do pokožky. Je doporučen používat spíše v menších koncentracích, při kterých je naprosto bezpečný a nesenzibilující. Naopak při vysokých koncentracích může dráždit pokožku či oči.