A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Behenate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl Behenát

Glyceryl behenate je derivát přírodních látek, přesně ester glycerolu s kyselinou behenovou. Je ve formě voskovité látky. Používá se ve farmacii, potravinářském i kosmetickém průmyslu. V kosmetice funguje jako jemný emulgátor a povrchově aktivní látka, přírodní certifikovaná kosmetika jím nahrazuje syntetické emulgátory. Napomáhá emulgovat ostatní složky výrobku a tvoří je lépe roztíratelné a mísitelné. Snižuje povrchové napětí ostatních složek a umožňuje jejich lehčí mísení. Například vody a oleje. Zlepšuje mycí schopnosti produktu.

Glyceryl behenate působí také jako vlasový a pleťový kondicionér. Zanechává je hydratované a hebké na dotek. Bývá často součástí pleťových krémů, mlék, mýdel a dalších. Jedná se o naprosto bezpečnou látku. V kosmetice se používá jen v malých koncentracích, která nedráždí ani nezpůsobuje alergické reakce. Při vysoké koncentraci však může způsobit u citlivějších jedinců mírné podráždění pokožky.