A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ascorbyl Palmitate

derivát přírodních látek

Další názvy: 6-Hexadecanoate L-Ascorbic Acid, Palmitoyl L-Ascorbic Acid, Askorbyl palmitát

Ascorbyl Palmitate je ester vytvořený z kyseliny askorbové (Vitamin C) a kyseliny palmitové (Palmitic Acid). Je to jedna z forem Vitaminu C. Na rozdíl od klasického Vitaminu C je mnohem více stabilní a rozpustný v tucích. Je k dostání ve formě bílého až nažloutlého prášku. V kosmetice se používá hlavně pro své antioxidační účinky, zabraňuje nebo zpomaluje poškození produktu v důsledku chemické reakce s kyslíkem. Ascorbyl Palmitate má charakteristickou hořko-kyselou vůni, což je další důvod, proč se přidává do přípravku za účelem vonného efektu. Je to také silný antioxidant, chrání pleť před vnějšími vlivy a volnými radikály. Poskytuje užitečné zvýšení trvanlivosti rostlinných olejů a zabraňuje jejich žluknutí. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Je považován za nedráždivou a dobře snášenlivou složku. Lze ho najít jak v hydratačních prostředcích, tak i dekorativní kosmetice (rtěnka, lesk na rty, oční stíny či řasenka).