A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Zea Mays Starch

přírodní látka

Další názvy:  Kukuřice, Kukuřice setá, Corn starch, Maize, Mais

Kukuřičný škrob je čistě přírodní surovina, která vzniká namletím kukuřice seté. Je tedy ve formě světlého prášku, nerozpustného ve vodě.  Kukuřice patří mezi jednu z nejrozšířenějších obilovin světa. Je bohatá na sacharidy, dále také bílkoviny, dokonce i v malé míře na tuky.  Obsahuje Vitamíny A a B, vápník, železo, fosfor, kyselinu ferulovou a p-kumarovou (přírodní antioxidanty).

V kosmetice bývá často přírodní náhražkou za ropné látky. Kukuřičný škrob má léčivé a pěstící účinky, je vhodný na všechny typy pleti. A to i na pleť problematickou, aknózní a mastnou, neboť neucpává póry. Má zklidňující účinky, zmírňuje projevy podráždění a začervenání. Může být aplikován i přímo na vyrážky. Používá se také jako emulgátor, zvyšuje viskozitu produktů. Bývá často součástí dekorativní kosmetiky, tělových a pleťových krémů, či vlasových produktů. Napomáhá z pokožky stahovat kožní maz. Vlasy i pleť pěstí a dodává jim zdravý vzhled. Také může být použit do deodorantů, či třeba peelingů, podporuje jejich abrazivní účinky. Kukuřičný škrob je naprosto bezpečná a nesenzibilující látka.