Theobroma Cacao Butter
Další názvy: Kakaové Máslo, Theobroma cacao seed butter, Cocoa butter, Cocoa seed butter, Kakaovník pravý, Cacao, Theobroma Cacao Fruit Extract
Kakaové máslo vzniká lisováním plodů kakaovníku, dokud nevznikne krémová hutná hmota. Používá se v potravinářství (k výrobě čokolády) i v kosmetickém průmyslu. Přírodní kosmetika jej často používá jako jednu z hlavních složek různých tělových másel či hutnějších pleťových krémů. Může být i součástí masek na vlasy či balzámů na rty. Kakaové máslo pokožku opravdu hloubkově pěstí a vyživuje, je bohaté na vitamin E. Zpomaluje stárnutí pokožky, navrací ji ztracenou elasticitu a hebkost. Vytváří na ni ochrannou vrstvu, která pleť chrání před vnějšími vlivy – jako je vítr či ostré sluníčko. Zabraňuje ztrátě hydratace. Účinně napomáhá snižovat tvorbu strií, urychluje hojení drobných jizev. Přirozeně podporuje regenerační schopnosti pokožky.