Sodium Hyaluronate

derivát přírodních látek

Další názvy: Hyaluronic acid, Kyselina Hyaluronová

Kyselina hyaluronová je polysacharid, který se běžně vyskytuje v přírodě. Přírodní kosmetika ji používá samostatně jako pleťové sérum či jako součást kosmetických produktů. Unikátnost kyseliny hyaluronové tkví v její molekulové provázanosti s lidskou pokožkou. Je osvědčeným prostředkem pro regeneraci a ochranu pleti. Vyskytuje se přirozeně v tkáních, kde tvoří mezibuněčnou výplň a významně se podílí na struktuře a pevnosti pleti. I díky tomu má schopnost dobře se vstřebávat i do hlubších vrstev pokožky. Je vhodná pro všechny typy pleti, nejvíce však pro unavenou a zralou pleť. Má výrazné anti-age a hydratační vlastnosti. Umí na sebe vázat velké množství vody, kterou v pokožce uzamyká. Přirozeně podporuje regenerační funkce, účinně pomocná při hojení jizev. Podporuje tvorbu nových kolagenových a elastinových buněčných vláken, pokožce navrací ztracenou elasticitu a pevnost.