A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Cocoyl Glutamate

derivát přírodních látek

Další názvy: Sodium N-Cocoyl-L-Glutamate

Sodium Cocoyl Glutamate je jemná povrchově aktivní látka. Přírodní derivát vyráběný z mastných kyselin kokosového oleje a aminokyseliny kyseliny glutamové. Bývá častou mírnější náhradou za Sodium Laureth Sulfate (SLS). Používá se hlavně jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Má vlastnost mísit dohromady dvě normálně nemísitelné látky, jako je olej a voda. Napomáhá tak čistícím produktům, aby na sebe vázaly olej a špínu a následně byly snáze opláchnuty. Podporuje pěnivost produktu. Setkáte se s ním se hlavně v šamponech, tekutých mýdlech, pěnách na holení, pleťových čisticích prostředcích a dalších. Používá se i do dětské a kojenecké kosmetiky. Funguje také jako změkčovadlo do pracích prášků a změkčovadel vody. Sodium Cocoyl Glutamate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou a alergickou pletí. Také je v přírodě velmi dobře odbouratelný. Je povolen certifikáty NaTrue, BDIH a Ecocert.