A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Citrate

derivát přírodních látek

Další názvy: Citrát sodný, Citric Acid, Monsodium Salt, Citric Acid, Trisodium Salt, Trisodium salt citric acid, E331

Sodium Citrate, česky citrát sodný, je sůl kyseliny citronové. Jedná se o přírodní derivát ve formě krystalického prášku. Používá se v kosmetickém, potravinářském i lékárenském průmyslu. V potravinách se označuje jako E331. Používá se hlavně k vyrovnání pH kosmetických výrobků, umí ho snižovat na požadovanou výši.  Má specifické citrusové aroma, lze jej použít i jako parfemace nebo k zamaskování základního zápachu. Funguje také jako konzervant, deaktivuje kovové ionty tak, aby se zabránilo zkažení kosmetického přípravku. Má také antioxidační vlastnosti. Citrát sodný je v malých koncentracích naprosto bezpečný a nesenzibilující, je vhodný pro osoby s citlivou pokožku a děti. Můžete se s ním setkat ve složení šampónů, kondicionérů, pleťových přípravků a dalších.