A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Rosa Damascena

přírodní látka

Další názvy: Růže bulharská, Růže Damascénská, Růže OTTO, Růže attar, Růže absoluce, Rosa Damascena extract, Rosa Damascena Flower Water, Rosa Damascena Flower Oil

Růže damašská pochází původně z Persie, dnes se pěstuje převážně na území Bulharska, Íránu, Turecka a Maroka. V kosmetice se můžete nejčastěji setkat s esenciálním olejem a růžovou květovou vodou. Ta se používá i samostatně, jako hydratační a regenerační pleťové tonikum. Oba produktu vznikají při parovodní destilaci z okvětních lístků růže. Esenciální olej je hlavním produktem, voda vzniká jako vedlejší produkt. Damašská růže byla odjakživa považována za královnu květin. A to opravdu právem! Ukrývá v sobě široké spektrum užití nejen v medicíně, ale i při výrobě těch nejkvalitnějších parfémů či pouze jako nádherná dekorace.

Růže damašská obsahuje blahodárné a léčivé složky. Má výrazné hydratační a regenerační vlastnosti. Její vůně má zklidňující, antidepresivní a dokonce i afrodiziakální účinky. Rozjasňuje a zkrášluje pokožku, zanechává ji sametově jemnou a hebkou. Růže je známá svými protizánětlivými účinky, zmírňují její záněty, upravuje tonus pokožky. Účinně regeneruje ochablou a unavenou pleť. Má také výrazné anti-age vlastnosti, bojuje proti stárnutí a vráskám. Růžový hydrolát je vhodný pro péči i o mastnou pleť s rozšířenými póry. Osvěžuje, zklidňuje zarudnutí a alergické reakce.