A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

P-Anisic Acid

derivát přírodních látek

Další názvy: Anisic Acid, P- anisová kyselina

P-Anisic Acid je derivát přírodních látek, přesně se jedná o karboxylovou kyselinu, která se získává ze semen anýzu. Používá se v potravinářské, tak v kosmetickém průmyslu. Je přírodní alternativou za syntetické konzervanty. Používá se také jako parfemace a pleťový kondicionér. Má antiseptické a antibiotické vlastnosti, zamezuje množení bakterií a plísní, prodlužuje dobu spotřebu produktu. V malých koncentracích se jedná o naprosto bezpečnou látku, dobře odbouratelnou v přírodě. Při vysoké koncentraci však může způsobit podráždění u citlivějších osob.