A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Olea Europaea

přírodní látka

Další názvy: Olivovník evropský, Olea europaea fruit oil, Olea Europaea Leaf Extract, Olive Fruit Oil

Olea Europia, česky Olivovník Evropský, je strom plodící dobře známé olivy. Z oliv se za studena lisuje olivový olej, který je bohatý na vitaminy (A, E a K), také omega-3 mastné kyseliny a kyselinu olejovou. Olivový olej má velmi oblíbené místo v gastronomii i kosmetickém průmyslu. Má výrazné antioxidační, protizánětlivý a mírně antimikrobiální. Pleť chrání před volnými radikály, udržuje její mladiství vzhled. Dodává ji řádnou dávku hydratace a zvyšuje elasticitu. Lze jej používat na drobné raky, jizvy a strie. Olivový olej je vhodný na všechny typy pokožky, nejvíce však na suchou, unavenou a zralou pleť. Díky jeho antimikrobiální účinkům je vhodný i na různé typy kožních problémů, jako je ekzém či alergie. Úplně se nedoporučuje na mastný typ pokožky, má komedogenní vlastnosti, mohl by ji ucpávat. Jinak je naprosto bezpečný a nesenzibilující, lze používat i na velmi citlivou a dětskou pokožku.