A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
1
2
3
4
Hydrogenated Starch Hydrolysate
Další názvy: Hydrogenovaný hydrolyzát škrobu, HSH, Hydrogenated Corn Syrup
Hydrogenovaný hydrolyzát škrobu je látka patřící do skupiny přírodních derivátů. Vyrábí se částečnou hydrolýzou škrobu – nejčastěji kukuřičného, ale také bramborového nebo pšeničného. Používá se v potravinářském i kosmetické produktu. Funguje jako sladidlo i jako zvlhčovač, zabraňuje vysušení potraviny. Také jako modifikátor krystalizace, zabraňuje sirupům v tvorbě krystalů cukru. V kosmetických produktech působí převážně jako kondicionér a zvlhčovač, prostředek pro péči o ústní dutinu. Zubním pastám dodává příjemnější chuť. Jedná se o bezpečnou látku, kterou však není doporučena konzumovat v hodně vysokých koncentracích, má projímavý účinek.