Hydrogenated Lecithin
Hydrogenovaný Lecitin je látka přírodního původu, která vznikla tzv. hydrogenací. Hydrogenace je redukce látky, mění ji na voskovější a poddajnější formu – ztuženou. Tento proces stabilizuje olej a brání jeho žluknutí oxidací. Jedná se o řízený proces s určitou regulovanou výší teploty. Lecitin se vyskytuje v různých plodech a rostlinách. Nejčastěji se získává ze sójových bobů. Přirozeně se vyskytuje i ve vaječném žloutku a také lidském těle, jako živá a stavební buněčná membrána. I to je důvod, proč ho pokožka naprosto lehce přijímá a nechává ho vstřebat do hlubších vrstev pokožky. Lecithin funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Reguluje propustnost ostatních látek buněčnými stěnami a podporuje jejich lepší vstřebání. Často bývá použit v pleťových krémech a tělových mlékách. Má antioxidační účinky. Je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku. Látka lysolecithin je modifikovaný sójový lecithin.