A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Stearate Citrate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl stearát citrát

Glyceryl stearát citrát je derivát z přírodních látek, který vzniká přesně esterifikací rostlinných olejů a kyseliny citrónové, je tedy přírodního původu. Funguje jako stabilizátor a hydrofilní emulgátor, který je rozpustný ve vodě. Zajišťuje tak emulze typu olej ve vodě, které tvoří jemnou stabilní konzistenci bez mastného efektu. Působí také jako změkčovadlo, ostatní složky produktu změkčuje, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými.  Zlepšuje schopnost tvořit emulze. Napomáhá k lepší a příjemnější struktuře. Zlepšuje strukturu a stabilitu kosmetických přípravků. Po nanesení změkčuje pokožku a zanechává ji příjemně jemnou. Má výrazné hydratační účinky. Glyceryl stearát citrát je naprosto bezpečný, nesenzibilizující a velmi dobře odbouratelný v přírodě.