A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Oleate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl oleát, Glyceryl Monooleate, Glycerol Monooleate, Monoolein

Glyceryl oleát je derivát přírodních složek, ve formě světle žlutých vloček. Přirozeně se vyskytuje v přírodě, je získáván z rostlinných olejů a tuků esterifikací glycerinu a kyseliny olejové. Používá se hlavně pro své hydratační a zvlhčující účinky. Váže na sebe vodu a napomáhá ostatní složkám lepšímu vstřebání do pokožky. Pleť pěstí a podporuje lepší funkci ochranné bariéry pokožky, přirozeně chrání před vnějšími vlivy. Také funguje jako emulgátor a změkčovač, změkčuje jiné složky, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Napomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí ostatních obsažených látek. Glyceryl oleát je naprosto bezpečná látky pro člověka (nedráždivá a nesenzibilující) i přírodu, je dobře biologicky odbouratelný. Je vhodný pro velmi citlivou pokožku i děti. Můžete se s ním setkat ve vlasových i pleťových produktech pro dospělé i děti. Také se používá při výrobě dekorativní kosmetiky (rtěnky, krémové oční stíny, balzámy na rty apod.)