A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Glyceryl Caprylate

derivát přírodních látek

Další názvy: Glyceryl kaprylát, Caprylic Acid Monoglyceride, Octanoic Acid

Glyceryl Caprylate česky Glyceryl kaprylát je derivát přírodních látek, monoester glycerinu a kyseliny kaprylové. Je získáván z přírodních zdrojů, lze ho vyrobit i ze zdrojů živočišných či synteticky.  Bývá ve formě bílé pevné látky. Používá se pro své výrazné antibakteriální vlastnosti jako konzervant. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje životnost produktu. Také funguje jako emulgátor a změkčovadlo, napomáhá spojit a vytvořit příjemnou emulzi z vody a oleje. Zvyšuje schopnost pokožky vstřebávat do sebe další látky. Změkčuje jiné složky, tvoří je poddajnějšími a lépe roztíratelnými. Glyceryl Caprylate je naprosto bezpečný a nesenzibilující, dráždí pokožku jen při opravdu vysokých koncentracích, při kterých se ale v kosmetice vůbec neobjevuje. Obvykle je používán v koncentraci 0,5-1,5%. Můžete se s ním setkat ve složení vlasových i pleťových přípravků apod.