A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cucumis Sativus

přírodní látka

Další názvy: Okurka Setá, Cucumber, Cucumis sativus Extract, Cucumis Sativus Seed Oil

Cucumis Sativus, Okurka setá, je rostlina z čeledi tykvovitých, původem z Indie a Číny. Okurku tvoří více jak 95% vody, zbytek jsou pak různé minerály, bílkoviny, cukry, uhlovodany, enzymy, mastné kyseliny, enzymy, draslík, a vitaminy (C, E, K). V kosmetice bývá použita pro své výrazné hydratační a pěstící účinky. Zpomaluje stárnutí pokožky, vyhlazuje ji a projasňuje. V případě podráždění ji zklidňuje a sjednocuje barevný tón pokožky. Zmírňuje otok, záněty a tonizuje. Je vhodná při různých kožních problémech, vyrážkách a ekzémech Působí jako antioxidant, pleť chrání před volnými radikály, má anti-aging účinky. Funguje také jako parfemace. Bývá součástí pleťových produktů, jako jsou krémy, tonika, odličovače, ale i šampónů a kondicionérů. Vlasům dodává pevnost a pružnost.