Citric Acid
Další názvy: Kyselina citronová, Aciletten, Anhydrous Citric Acid
Citric Acid česky Kyselina citronová je derivát přírodních látek, ve formě bílého krystalického prášku s kyselou chutí. Přirozeně se objevuje v přírodě. Je získáván extrakcí z ovoce i zeleniny (citrusy, limetky, citrony, červená řepa, pomeranče, maliny, ostružiny), nebo kvašením cukerných roztoků. Kyselina citronová má antibakteriální vlastnosti, může být použita jako konzervant. Zabraňuje růstu bakterií v produktu a prodlužuje jeho trvanlivost. Jako regulátor umí vyrovnávat pH kosmetickém produktu a tím navrací rovnováhu pH u pokožky. Používá se také například v pleťových krémech určených pro zralou a unavenou pleť. Má stahující, čistící a bělící efekt. Zesvětluje pigmentové a stařecké skvrny, pleť vypíná a stahuje. Má antioxidační účinky. Látka je naprosto bezpečná, najdou se však osoby, které mohou být alergické na Citric Acid. Může způsobit vyšší citlivost pokožky na světlo.