A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
1
2
3
4
Caprylhydroxamic Acid
Další názvy: CHA, Kyselina kaprylhydroxamová
Caprylhydroxamic Acid, česky Kyselina kaprylhydroxamová, je aminokyselina získaná z kokosového oleje. Jedná se o konzervační a širokospektrální antimykotikum. Na rozdíl od mnoha jiných běžnějších konzervačních látek, je velmi účinný i při neutrálních hodnotách pH. Používá se především jako konzervant, která prodlužuje dobu spotřebu produktu a zabraňuje množení bakterií. Funguje také jako chelatačním činidlem železitých iontů. Kyselina kaprylhydroxamová je považována za jemnější náhradu parabenů, které jsou široce používaným konzervačním prostředkem, ale je s nimi spojována řada zdravotních a bezpečnostních problémů.