A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Camellia Oleifera

přírodní látka

Další názvy: Kamélie Olejná Camellia Oleifera extract, Camellia Oleifera oil, Camellia Oleifera Lea Extract

Camellia Oleifera česky Kamélie olejná je keř pocházející z Asie. Původně měla pouze bílé květenství, ale nyní už se vyskytuje v mnoha různých barevných variantách. Ze semen se lisuje blahodárný Kaméliový olej specifický svou zelenou barvu. Používá se v potravinářské, lékárenském (anti-rakovinné schopnosti) a kosmetickém průmyslu. Obsahuje omega-6 mastnou kyselinu, kyselinu stearovou, olejovou, linolovou a linoleovou či eikosenovou a tetrakosenovou. Má výrazné antioxidační vlastnosti, chrání pokožku před volnými radikály.  Zlepšuje prokrvení, stimuluje růst nových kožních buněk a přirozeně hojí. Funguje jako změkčovač a emulgátor, změkčuje a hydratuje pokožku i vlasy. Zanechává je vyživené a pěstěné. Podporuje růst vlasů, snižuje jejich vypadávání a mírní projevy lupů. Zvyšuje pružnost pleti, pomáhá léčit její zánětlivé reakce a zpomaluje projevy stárnutí. Kaméliový olej bývá použit ve vlasové i pleťové kosmetice, občas je i součástí make-upů.