Beta Sitosterol

derivát přírodních látek

Další názvy: Sitosterol, Beta-sitosterol

Beta sitosterol patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o typ fytosterolu (sterol rostlinného původu). Vyskytuje se přirozeně v přírodě například v aloe vera, avokádu, různých typech ořechů, hnědé rýži a dalších plodinách. Velkou výhodou sterolů je provázanost s lipidovou membránou u živočichů i rostlin. Lépe se vstřebávají do pokožky a napomáhají k tomu i ostatním složkám v produktu. V kosmetice se Beta sitosterol používá jako pleťový a vlasový kondicionér. Pokožku a vlasy zjemňuje a hydratuje, zanechává je na dotek jemné a hladké. Ulehčuje rozčesatelnost vlasů. Pleti dodává mladiství vzhled. Může být použit také jako stabilizátor. Má výrazně antioxidační vlastnosti, působí proti zánětům v těle. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, může se používat v certifikované přírodní kosmetice.