A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
1
2
3
4
Inulin
Inulin je sacharid, který se v přírodě přirozeně vyskytuje v různých druzích ovoce a zeleniny (čekanka, banán, cibule, pšenice a další). Patří mezi tzv. fruktanty, ty jsou považovány za funkční složku potravin, protože mají vliv na tělesné procesy v těle a vedou ke zlepšení zdraví a snížení rizika řady onemocnění. Inulin se tedy ve velkém využívá hlavně v lékárenství. Používá se jako probiotikum, má protirakovinné vlastnosti, účinně snižuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. Podporuje vstřebatelnost minerálů. V kosmetickém průmyslu se používá hlavně jako emulgátor, vytváří gelové konzistence, zvyšuje hustotu produktu. Dodává mu příjemně roztíratelnou konzistenci.