A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Triticum Vulgare

přírodní látkapotenciální alergen

Další názvy: Pšenice Setá, Tricitum Sativum Germ Oil , Wheat, Triticum Vulgare Germ Oil, Olej z pšeničných klíčků

Triticum Vulgare, česky Pšenice, je rostlina pocházející z Asie, je nám známa hlavně jak potravina a krmivo.  Zahrnuje až dvacet různých druhů. Zužitkovává se skoro celá a využívá se především v gastronomii (pšeničná mouka). V kosmetice se nejčastěji můžete setkat s olejem, který se lisuje z pšeničných klíčků. Je bohatá na vitamíny (E, K, D a skupiny B), koenzym Q10, minerální látky (železo, fosfor), lecitin a další. Zlepšuje ochrannou funkci pokožky, obnovuje její lipidový plášť.

Má hydratační, regenerační a antioxidační účinky. Bývá často použita v produktech určených pro unavenou a zralou pleť. Vyhlazuje vrásky, odstraňuje odumřelé buňky, snižuje projevy podráždění. Chrání před působením UV záření. Olej z pšeničných klíčků působí jako pleťový a vlasový kondicionér. Vlasy hydratuje a navrací jim elasticitu. Není vhodná pro osoby s alergií na lepek.