A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Trideceth-12

syntetická látka

Další názvy:  Peg-12 Tridecyl Ether, Polyethylene Glycol 600 Tridecyl Ether

Trideceth-12 je syntetická složka, vyrábějí reakcí Ethylenoxidu s Tridecylalkoholem. Číselné označení udává průměrný počet opakujících se jednotek Ethylenoxidu v molekule. Tridecylalkohol je mastný alkohol se 13 atomy uhlíku. Je dobře vstřebatelný do pokožky. V kosmetice funguje jako povrchově aktivní látka a emulgátor. Usnadňuje vstřebání dalších látek produktu. Patří do skupiny tzv. PEGů, které jsou kontroverzní přísady v kosmetických prostředcích, částečně kvůli jejich schopnosti proniknout kůží a vstřebávat se do těla nebo pomáhat při absorpci jiných látek. I proto je v případě Trideceth-12 důležité znát celé složení produktu. Není vhodný používat na podrážděnou a citlivou pokožku.