A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tin Oxide (CI 77861)

derivát přírodních látek

Další názvy: Oxid Cínatý

Tin Oxide, česky Oxid cínatý, je látka patřící do skupiny přírodních derivátů, přesně se jedná o anorganický oxid minerálního původu. Může vzniknout žíháním cínu či oxidací roztaveného kovu s vysokým obsahem cínu. Je ve formě světlého prášku, který se používá například v kosmetice a keramice, k zakalování glazur při oxidaci. Při vyšších teplotách vytváří neprůhledné glazury. V kosmetických produktech má funkci nosiče pro barevné pigmenty a k snížení průhlednosti produktu.  Nejčastěji bývá použit v dekorativní kosmetice, jako jsou oční stíny, laky na nehty, rtěnky apod. Pokožkou je velmi dobře přijímán.