A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sucrose Palmitate

derivát přírodních látek

Další názvy: Palmitát sacharózy

Sucrose palmitate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů. Přesně se jedná o cukerný ester ze Sacharózy a mastných kyselin pocházejících z palmového oleje. V kosmetice funguje jako jemný emulgátor, zlepšuje strukturu a stabilitu výrobků. Také působí jako povrchově aktivní látka a změkčovač pokožky. Má hydratační, vyhlazující a čisticí schopnosti. Podporuje přirozenou ochrannou bariéru pokožky a tvorbu nových buněk. Vyrovnává přirozený tón pleti a snižuje viditelnost pigmentových skvrn. Jedná se o bezpečnou látku, dobře odbouratelnou v přírodě.