A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Stearyl Citrate

derivát přírodních látek

Další názvy: Stearyl citrát, E484

Stearyl citrát je sloučenina stearylalkoholu a kyseliny citronové. Jedná se o směs pevných alkoholů vyráběna přírodní nebo syntetickou cestou. Také může být živočišného původu. Používá se v kosmetickém i potravinářském průmyslu (pod označením E484). Přírodní certifikovaná kosmetika využívá převážně jeho variantu rostlinného původu. Ta syntetická není považována za úplně bezpečnou – jsou s ní spojená zdravotní rizika. S živočišnou naopak jsou spojené etické otázky, bývá totiž získávám z velrybích spermií. V naší nabídce máme pouze produkty obsahující jeho přírodní variantu.  Stearyl citrát funguje jako zvlhčovač, hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je hebké a jemné. Přidává se především do krémů a také šamponů na vlasy. Jeho přírodní varianta je považována za naprosto bezpečnou a nesenzibilující.