A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Stearyl Alcohol

derivát přírodních látek

Další názvy: 1-Octadecanol, Octadecyl Alkohol, Octa Decyl Alcohol

Stearyl Alcohol je derivát přírodních látek, přesně mastný alkohol, který se v přírodě přirozeně vyskytuje v rostlinách, tělech hmyzu, ale i tkáních savců. Má funkci regulátoru a kondicionéru, zabraňuje před ztrátou vody z vnějších vrstev. Může být vyroben z přírodních tuků a olejů, ale především je vyráběn z kyseliny stearové, což je přirozeně se vyskytující mastná kyselina. Stearyl Alcohol je ve formě světlé voskovité látky, rozpustné v olejích, ve vodě nikoliv. V kosmetických produktech funguje jako emulgátor, umí zvyšovat vodnou i olejovou část produktu. Zvyšuje pěnící schopnosti a zlepšuje jeho roztíratelnost a poddajnost. Používá se však hlavně pro své výrazné hydratační vlastnosti. Pokožku i vlasy do hloubky hydratuje a uzamyká v nich vodu. Pleti dodává jemný a hladký vzhled, vlasy vyhlazuje a zabraňuje dalšímu třepení. Stearyl Alcohol je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilní látku. Jen ve výjimečných případech může u jedinců s kožními problémy či velmi citlivou pokožkou slabě dráždit pokožku. Nejčastěji bývá součástí kondicionérů, šampónů, vlasových gelů, deodorantů apod.