A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Stearamidopropyl Dimethylamine

derivát přírodních látek

Stearamidopropyl Dimethylamine je látka patřící do skupiny přírodních derivátů odvozená od rostlinného (řepkového) oleje. Je ve formě bílé krystalické látky, rozpustné ve vodě. V kosmetických produktech se používá především jako šetrnější náhrada za syntetické silikony. Působí jako aktivní látka a mycí tenzid. Umí mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je olej a voda. Zlepšuje mycí schopnosti produktu. Může být použit i jako emulgátor či změkčovač. Zlepšuje vstřebatelnost ostatních látek. Nejčastěji se s ním můžete setkat ve výrobcích vlasové péče, jako jsou šampony a kondicionéry. Obaluje vlasové vlákno a snižuje elektrizaci, podporuje pružnost vlasů a pečuje o vlasovou pokožku. Sám o sobě je Stearamidopropyl Dimethylamine bezpečnou látkou, ale bohužel ji výrobci stejně často kombinují se syntetickými silikony.