A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Stearate

derivát přírodních látek

Další názvy: Stearát Sodný, Sodium Salt, Octadecanoic acid, sodium octadecanoate

Sodium Stearate, česky Stearát Sodný, je látka patřící do skupiny přírodních derivátů. Přesně se jedná o sůl kyseliny stearové, která se v přírodě vyskytuje v přirozených tucích. Může mít živočišnou i rostlinou formu. Používá se jak v potravinách, tak kosmetickém průmyslu.

Přírodní kosmetika používá především variantu rostlinou, která se získává z kokosového či palmového oleje. Je ve formě světlého prášku. Funguje jako stabilizátor a emulgátor. Zlepšuje konzistenci produktu a soudržnost ostatních složek. Má hydratační vlastnosti a prodlužuje dobu spotřeby produktu. Často bývá součástí dekorativní kosmetiky, ale i deodorantů či pleťových a vlasových produktů. Stearát Sodný je naprosto bezpečná látka, která nemá v přiměřeném množství žádné nežádoucí účinky na zdraví, avšak ve vysokých koncentracích může způsobit podráždění pokožky a očí.