A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Levulinate

derivát přírodních látek

Další názvy: Sodium 4-Oxovalerate, Levulinát sodný

Sodium Levulinate je to sodná sůl kyseliny levulos, která se často získává z kukuřice. Má antibakteriální účinky, může být použit jako konzervant. Zabraňuje vzniku bakterií a prodlužuje tak dobu spotřeby produktu. Také funguje jako kondicionér a změkčovadlo. Hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je příjemné na dotek a v dobrém stavu. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje její pružnost. U přirozené pH pokožky. Sodium Levulinate je považován za bezpečnou a netoxickou látku. Používá se i v dětské kosmetice. Ve výjimečných případech může u citlivějších jedinců zanechat mírné podráždění. Bývá používán v krémech na pleť i ruce, tělových čistících prostředcích, produktech na intimní hygienu, šamponech apod.