A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Lauryl Glucose Carboxylate

derivát přírodních látek

Sodium Lauryl Glocose Carboxylate je přírodní derivát vyráběný šetrnou cestou například z kokosového či kukuřičného oleje. Certifikovaná přírodní kosmetika ho může používat, je schválen certifikací EcoCert a Federací výrobců. Používá se jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Navíc napomáhá jiným složkám lépe se dostat do pokožky. Napomáhá k vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány. Zvyšuje pěnící schopnosti produktu. Je velmi šetrný k ochranné lipidové vrstvě pokožky. Nahrazuje agresivnější syntetické sulfáty jako je SLES nebo SLS.