A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Lauroyl Sarcosinate

derivát přírodních látek

Další názvy: Sodium salt, N-dodecanoylsarcosine sodium salt, Sodium n-lauroyl sarcosinate

Sodium Lauroyl Sarcosinate je látka patřící do skupiny přírodních derivátů, vyrábí se z mastných kyselin odvozených z kokosového oleje a syntetických aminokyselin. Je ve formě světlého prášku, rozpustného ve vodě. V kosmetice funguje jako jemný tenzid, který zlepšuje mycí schopnosti produktu, aniž by vysušoval pokožku. Může být použit i jako emulgátor, přípravku dodává příjemnou a lépe roztíratelnou konzistenci. Zlepšuje soudržnost ostatních látek. Stabilizuje pěnu a má antistatické účinky. Sodium Lauroyl Sarcosinate se používá pouze v malém množství, které nemá negativní účinky na lidské zdraví, není toxický pro životní prostředí.