A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Lauroyl Lactylate

derivát přírodních látek

Další názvy: Lauroyl laktylát sodný

Sodium Lauroyl Lactylate patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o sodnou sůl, ester kyseliny mléčné a kyseliny laurové (kokosový, palmový olej). Je ve formě bílé, pevné látky, rozpustné ve vodě. Používá se v potravinářském i kosmetickém průmyslu. V kosmetice funguje jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Zlepšuje vstřebání ostatních látek do pokožky a také její hydrataci. Podporuje pěnivost a lepší roztíratelnou konzistenci. Má antimikrobiální účinky. Na pokožce zanechává hebký pocit. Sodium Lauroyl Lactylate je považován za bezpečnou a nesenzibilující látku, dobře odbouratelnou v přírodě.