A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI)

derivát přírodních látek

Další názvy: SCI, Fatty Acids, Coco, 2sulfoethyl Esters, Sodium Salts, Sodium Cocoyl Ethyl Ester Sulfonate Sodium Salts Fatty Acids, Coconut Oil, Sulfoethyl Esters, Sodium Cocoyl Isothionate

Sodium Cocoyl Isethionate je účinná a šetrná aniontová povrchově aktivní látka. Jedná se o sodnou sůl vyrobenou z kokosového nebo palmového oleje. Funguje jako mírný tenzid, který splňuje podmínky pro výrobu přírodní a bio kosmetiky, je také schválen certifikátem Ecocert. Používá se jako méně dráždivá alternativa syntetického sulfátu Sodium Lauryl Sulfate (SLS).  Funguje jako emulgátor a povrchově aktivní látka, má vlastnost mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Váže tak na sebe mastné nečistoty a snáze je odstraňuje z pokožky. Také působí jako kondicionér a změkčovadlo. Hydratuje pokožku i vlasy, zanechává je příjemné na dotek a v dobrém stavu. Zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky, snižuje loupání a obnovuje její pružnost. Má nižší pH (5-7,5), je nedráždivý pro pokožku a má také antistatické účinky. Sodium Cocoyl Isethionate bývá používán v šamponech, pěnách do koupele, tekutých mýdlech apod. Je dobře biologicky odbouratelný.