A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Cocoate

derivát přírodních látek

Další názvy: Coconut Oil Sodium Salts Fatty Acids, Sodium Salts Fatty Acids, Coconut Oil, Saponified Coconut Oil

Sodium Cocoate je povrchově aktivní látka přírodního původu. Přesněji směs solí mastných kyselin, která vznikla zmýdelněním kokosového oleje spolu s hydroxidem sodným. Používá se hlavně jako emulgátor a povrchově aktivní látka. Má vlastnost mísit dohromady dvě normálně nemísitelné látky, jako je olej a voda. Napomáhá tak čistícím produktům, aby na sebe vázaly olej a špínu a následně byly snáze opláchnuty. Podporuje pěnivost produktu. Používá se proto hlavně v šamponech, tekutých mýdlech, pěnách na holení, pleťových čisticích prostředcích a dalších. Také jako emulgátor napomáhá vytvoření emulze snížením povrchového napětí látek, které mají být emulgovány. Sodium Cocoate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou pokožkou. Jen ve výjimečných případech může mírně dráždit kůži a oči. Certifikovaná přírodní kosmetika jej může používat.