A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Cocoamphoacetate

derivát přírodních látek

Další názvy: Cocoamphoacetate, Cocoamphoglycinate, Hydroxides, Inner Salts

Sodium Cocoamphoacetate patří mezi přírodní deriváty a je vyroben z mastných kyselin kokosového oleje. Je to povrchově aktivními látka, která se většinou používá v kombinaci jiných aktivních látek. Má vlastnost mísit dohromady dvě normálně nemísitelné látky, jako je olej a voda. Napomáhá tak čistícím produktům, aby na sebe vázaly olej a špínu, a následně byly snáze opláchnuty. Používá se také jako emulgátor, podporuje pěnivost produktu. Používá se proto hlavně v šamponech, tekutých mýdlech, pleťových čisticích prostředcích a dalších produktech. Používá se i do dětské a kojenecké kosmetiky. Funguje také jako kondicionér, zlepšuje vzhled a pocit z vlasů, zvyšuje jejich objem, poddajnost a lesk. Zlepšuje strukturu poškozených vlasů. Sodium Cocoamphoacetate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilující látku, která je vhodná i pro osoby s citlivou pletí. Jen ve výjimečných případech může mírně dráždit kůži a oči. Certifikovaná přírodní kosmetika jej může používat.