A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Cetearyl Sulfate

derivát přírodních látek

Další názvy: Cetearyl sulfát sodný, Sodium cetostearyl sulfate, Sodium cetyl/stearyl sulfate

Cetearyl sulfát sodný patří do kategorie přírodních derivátů, přesně se jedná o sodnou sůl vzniklou z cetyl sulfátu a stearyl sulfátu. Je ve formě světlého prášku, který funguje jako povrchově aktivní látka a jemný mycí tenzid. Zlepšuje mycí schopnosti produktu, napomáhá mísit dvě normálně nesmísitelné látky, jako je například voda a olej. Také působí jako emulgátor, zlepšuje soudržnost ostatních složek produktu. Má hydratační a zjemňující účinky na pokožku.  Cetearyl sulfát sodný je klasifikován jako bezpečná a nesenzibilující látka, kterou používá i certifikovaná přírodní kosmetika.