A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium C14-C16 Olefin Sulfonate

derivát přírodních láteksyntetická látka

Další názvy: Alpha Olefin Sulfonate Powder, Sodium c14-16 Alpha Olefin Sulfonate, C14-C16-Alkanehydroxysulfonic acids sodium salts, Sulfonic acids C14-16-alkane hydroxy and C14-16-alkene, sodium salts.

Sodium C14-16 Olefin Sulfonate je sůl sulfonátu sodného. Je ve formě světle žlutého vodného roztoku, dobře rozpustného ve vodě. Vyrábí se buď z přírodních zdrojů, například z kokosového oleje, ale na trhu je i jeho syntetická varianta z ropy. Vyrábí se buď z přírodních zdrojů, nejčastěji z kokosového oleje, na trhu se však můžete setkat i s jeho syntetickou variantou, vyráběnou z ropy. Přírodní kosmetika využívá pouze jeho rostlinnou variantu. Využití má také v zemědělství, textilním průmyslu, pracích prostředcích, stavebnictví a dokonce i v hasicích pěnách. Sodium C14-16 Olefin Sulfonate Sulfonate funguje jako povrchově aktivní látka, která zlepšuje čistící a pěnící schopnostmi produktu. Může být použit i jako emulgátor. Zlepšuje soudržnost ostatních složek a stabilitu produktu. Bývá součástí produktů vlasové a osobní péče. Má nízkou ekotoxicitu, je dobře biologicky odbouratelný. V kosmetice se používá jen v mírných koncentracích. Nemá toxické ani mutagenní vlastnosti. Ve výjimečných případech (u osob s citlivou pokožkou) může způsobit podráždění pokožky a očí, nebo vysoušet.