A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Ascorbyl Phosphate

derivát přírodních látek

Sodium Ascorbyl Phosphate patří do skupiny přírodních derivátů, vyrábí se z kyseliny askorbové (Vitamin C – Ascorbic Acid). Díky tomu má stejné účinky jako vitamin C, ale je mnohem stabilnější vůči teplotním výkyvům. Jedná se o výrazný antioxidant a taky skvělý stabilizátor pH v kosmetice. Má výjimečné protizánětlivé účinky, může se používat i k léčbě akné. Pokožku chrání před volnými radikály a stárnutím, zlepšuje vzhled suché nebo poškozené pokožky.

Snižuje loupání pokožky a obnovuje její pružnost. Funguje jako pleťový kondicionér, který pokožku zjemňuje a regeneruje. Může se přidávat i za účelem vonného efektu či k zamaskování zápachu. Přirozeně zesvětluje pokožku a sjednocuje její barevný tón, eliminuje stařecké skvrny. I když se jedná o přírodní látku, při vyšší koncentraci může dráždit. Sodium Ascorbyl Phosphate se používá například v šampónech, kondicionérech, hydratačních či v opalovacích krémech. Nepatří mezi alergeny a je vhodný i na citlivou pokožku.