A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Sodium Anisate

derivát přírodních látek

Další názvy: Sodium 4-methoxybenzoate, 4-Methoxybenzoic acid sodium salt

Sodium Anisate je sodná sůl Kyseliny anýzové neboli Anisic acid. Je odvozována z fenyklu nebo bazalky. Má charakteristickou příjemnou vůni po anýzu, proto přídomek Anisate (nemusí však z něj pocházet). Díky tomu se často používá jako parfemace. Má také výrazné antimikrobiální účinky, zabraňuje šíření bakterií, prodlužuje trvanlivosti produktu. Udržuje přirozené pH pokožky, zklidňuje ji a hýčká. Kyselina anýzová má stahující a vypínací účinky, bývá často používána v různých anti-age krémech pro zralou a unavenou pleť. Dokonce napomáhá vyplavovat z těla toxiny. Látka není doposud řádně prozkoumána, ale dosavadní testy ji zatím klasifikují jako nedráždivou, nesenzibilizující a naprosto bezpečnou. Je povolena i v přírodní kosmetice. Sodium Anisate můžete potkat i ve složení pleťových masek, krémů na ruce, pleťových čisticích prostředcích a další.