A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate

derivát přírodních látek

Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate patří mezi deriváty přírodních látek, přesně se jedná o ester glycerinu, kyseliny stearové a kyseliny citrónové. Přírodní kosmetika jej používá jako stabilizátor, zlepšuje soudržnost a viskozitu produktu a podporuje lepší roztíratelnost. Také působí jako konzervant, prodlužuje dobu spotřeby produktu. Často bývá použit společně s xanthanovou gumou a většinou ve velmi malých koncentracích do 3%. Napomáhá zlepšit ochrannou bariéru pokožky, zabraňuje ztrátě vlhkosti a chrání ji před nepříznivými vnějšími vlivy. Bývá součástí pleťových krémů či vod, tělových mlék a dalších. Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate je považován za naprosto bezpečnou a nesenzibilizující látku.