A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Pentylene Glycol

neškodná syntetická látka

Další názvy: Pentylenglykol

Pentylenglykol je antimikrobiální, chemicky vyráběný emulgátor, který je celosvětově schválen jako kosmetická účinná látka. V kosmetických výrobcích se dnes používá celkem často, existuje však i mnoho dalších použití. Látka má jak vazebné, tak antimikrobiální vlastnosti. Zabraňuje množení nežádoucích mikroorganismů. V kosmetických produktech často nahrazuje alkohol, na rozdíl od kterého nezpůsobuje vysušení pokožky. Jedná se o šetrnější variantu konzervantu. Má i hydratační vlastnosti, váže na sebe vodu a uzamyká ji v pokožce. Můžete být použit v pleťových krémech, opalovacích prostředcích a dalších.