A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Oryzanol

derivát přírodních látek

Oryzanol patří mezi deriváty přírodních látek, jedná se přesně o ester kyseliny ferulové a terpenického alkoholu (olej z rýžových otrub). Působí jako antioxidant, chrání pokožku před volnými radikály a zpomaluje její stárnutí. Stimuluje obnovu kožních buněk, zlepšuje prokrvení pokožky. Také funguje jako pleťový a vlasový změkčovač, napomáhá udržovat potřebnou vlhkost pokožky, eliminuje vznik lupů. Změkčuje a vyživuje vlasy, dodává jim jemnost a hebkost. Má antistatické vlastnosti, snižuje vznik pigmentových skvrn a vyvažuje tón pokožky. Testy prokázali jeho pozitivní vliv jak zpomalovat vývoj kožního melanomu. I proto bývá často Oryzantol součástí opalovací kosmetiky. Jedná se o naprosto bezpečnou a nesenzibilní látku. Jen ve výjimečných případech může způsobit mírnou alergickou reakci.