A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Olus Oil (Vegetable Oil)

přírodní látka

Další názvy: Olus olej, Vegetable Oil, Oleum vegetace

Olus olej je čistě přírodní látka složená z rostlinných triglyceridů, což jsou stavební jednotky rostlinných a živočišných tuků. Většinou se získává extrakcí ze směsi několika olejů rostlinného původu. Nejčastěji je použit olej řepkový. Je ve formě světlého tuku, bez zápachu. Olus olej se často používá jako šetrnější náhrada za minerální olej a jako nosný olej (tuk) pro ostatní látky v produktu.

Funguje jako emulgátor, tvoří příjemné a lehce roztíratelné emulze. Má antioxidační účinky, chrání pleť před volnými radikály, a vytváří na ni ochrannou vrstvu. Vyživuje ji a hydratuje. Zanechává ji příjemnou na dotek. Je vhodný hlavně v produktech určených na suchou, dehydratovanou, unavenou a zralou pleť. Také může být použit jako součást dekorativní kosmetiky. Olus olej je klasifikován jako bezpečná a nesenzibilující látka, vhodná i na tu nejcitlivější pleť, dobře biologicky odbouratelná.