A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Oleyl Erucate

derivát přírodních látek

Oleyl Erucate je ester kyseliny erukové a oleyalkoholu. Nejvíce je derivován z rostlinných zdrojů, může pocházet z palmového oleje. Tato nažloutlá kapalina se používá jako levnější náhražka jojobového oleje, protože má téměř totožné vlastnosti. V kosmetice působí jako emulgátor, povrchově aktivní činidlo a kondicionér, zlepšuje vázací vlastnosti oleje a vody ve výrobku, zlepšuje stabilitu produktu. Zabraňuje dělení složek. Používá se v pěsticích řadách i produktech osobní hygieny, ale také do dekorativní kosmetiky (rtěnky). Udržuje vyrovnanou hydrataci pleti, obsahuje vitamin E, který aktivně bojuje proti stárnutí pleti. Látka se brána jako neškodná pro lidské zdraví, je povolená v přírodní kosmetice a je vhodná pro vegany.