A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Nelumbo Nucifera

přírodní látka

Další názvy: Lotos Ořechonosný, Lotos indický, Nelumbium speciosum, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Nelumbo Nucifera Seed Powder

Nelumbo Nucifera, česky Lotos Ořechonosný (Indický), je vodní rostlina původem z Indie. Lotos kvete krásnými bílými či světle růžovými květy, pro které je považován za posvátnou rostlinu. Používá se v lidovém léčitelství i kosmetickém průmyslu. Nejvíce léčivých a prospěšných látek obsahují jeho hlízy. Lotos má pozitivní vliv na správnou tvorbu krve, reprodukční a endokrinní schopnosti. Napomáhá k odhlenění, také správné funkci žaludku či snížení cholesterolu.

Přírodní kosmetika používá lotosový extrakt hlavně v produktech určených k léčbě kožních problémů, urychluje hojení a regeneraci pokožky. Působí jako vlasový i pleťový kondicionér, sjednocuje nerovnosti pleti, vyrovnává barevný tón, snižuje viditelnost pigmentových skvrn. Chrání pokožku před volnými radikály a zpomaluje její stárnutí. Udržuje ji hydratovanou a hebkou. Vlasům dodává pevnost a lesk. Díky svým anti-age vlastnostem může být i součástí pleťových krémů určených na zralou a stárnoucí pleť.